Rebecca van Laar

Rebecca van Laar

Gespecialiseerd Oefentherapeut

In 1976 ben ik afgestudeerde als oefentherapeut Cesar, in Utrecht, en ben ik gaan werken in het verpleeghuis in Bennekom. Daar heb ik dertien jaar lang met veel plezier gewerkt. Vanaf 1989 ben ik ook 1e lijns gaan werken in mijn eigen praktijk te Ede, genaamd Praktijk voor oefentherapie Cesar. De laatste jaren gaf ik al wel regelmatig therapie aan huis, maar sedert de opleiding als thuiszorgtherapeut, ben ik veel meer samenwerking gaan zoeken met thuiszorgorganisaties en de ergotherapie (Ergodus in Ede en omgeving) en praktijkondersteuners van de huisartsen.

Motivatie en Specialisatie

Erg enthousiast ben ik over het behandelen van de oudere mens in hun thuissituatie, omdat je dan direct kan inspelen op de lichamelijke problematiek die ze mogelijk ervaren in en om hun huis.

Ik ben mij verder gaan het specialiseren als geriatrisch oefentherapeut.
In 2012 heb ik de opleiding tot Parkinsontherapeut afgerond en ben ik aangesloten bij het Parkinsonnetwerk Ede/Wageningen/Veenendaal, als Parkinsontherapeut.

In mijn praktijk behandel ik jongeren, jongvolwassenen en volwassen cliënten met houdings- en bewegingsklachten. Bij de oudere cliënten kom ik, indien nodig, ook thuis, omdat ze vaak niet in staat zijn naar de praktijk te komen.

Hiernaast werk ik twaalf uur in de week in de geriatrische revalidatie zorg (GRZ) bij Opella in Bennekom.